• 14 dagen retourrecht
  • Achteraf betalen met Afterpay
  • Gratis verzending in NL
  • 95% beveelt ons aan

Basketbal informatie

Basketbal is vandaag de dag een van de meest populaire sporten ter wereld. De sport wordt beoefend in ruim 200 landen door zowel mannen als vrouwen. Basketbal wordt gespeeld met 2 teams van 5 personen. Het doel is om de bal door de basket (een ijzeren ring met daaraan een netje bevestigd) te gooien en ervoor te zorgen dat de tegenstander hier geen kans voor krijgt. Het team dat op deze manier de meeste punten verzameld, wint het spel! Termen als lay-up, dribbelen en alley oop zijn een basketbal fan niet onbekend.

Geschiedenis

Basketbal werd in 1891 uitgevonden door de Amerikaanse gymleraar James Naismith. De uit Springfield, Massachusetts afkomstige Naismith bedacht het spel omdat buitensporten vanwege de winterse kou niet uitgevoerd konden worden. Hij bevestigde twee perzikmandjes aan weerszijde van de gymzaal waar de leerlingen een voetbal doorheen moesten gooien. De sport groeide in rap tempo en in 1936 werd basketbal voor het eerst opgenomen in het programma van de olympische spelen.

Basketbal vandaag de dag

Basketbal wordt nog altijd op verschillende niveaus uitgevoerd. De bekendste competitie is de Amerikaanse ‘National Basketball Association’. In de NBA hebben sterspelers gespeeld als bijvoorbeeld Shaquille O'Neal en Michael Jordan en Earvin ‘Magic’ Johnson. Wereldwijd wordt de organisatie Fédération Internationale de Basketball (FIBA) erkend als overkoepelend basketbalbond. Zij bepalen de officiële regels en welke materialen vereist zijn voor de sport. Ook regelen zij transfers van spelers tussen twee landen en leiden ze scheidsrechters op.

In Nederland werd basketbal in 1926 geïntroduceerd door Hubert van Blijenburg. Pas in 1930 won basketbal in Nederland aan populariteit en werden er toernooien georganiseerd. In 1951 vonden de eerste Nederlandse kampioenschappen plaats. Het hoogste competitieniveau in Nederland heet de Dutch Basketball League (DBL) waarin 9 teams uit het hele land strijden om de nationale titel.

Wilt u zelf meteen aan de slag en basketbal spelen. Dan is wellicht een basketbalpaal een uitstekende optie. Deze ruimt op als u even geen tijd hebt, maar kunt u natuurlijk ook dag en nacht laten staan. Handig voor uzelf en voor de kinderen. 

Lees meer..
  • 14 dagen retourrecht
  • Achteraf betalen met Afterpay
  • Gratis verzending in NL
  • 95% beveelt ons aan
Klantervaringen

95% beveelt ons aan

Bekijk alle reviews

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar

Bel ons op 0413-794551

Gratis verzending

vanaf € 45,00

web-monitoring-ok
Ontvang 5 euro welkomstbonus!
Laat uw naam en email adres achter en ontvang direct uw welkomstbonus! Bij besteding van minimaal 50 euro kunt u de code direct gebruiken.
Kortingscode: